Surf Instructor Course

De Opleiding

Met deze complete opleiding ben je officieel bevoegd om surflessen te geven aan beginnende surfers en intermediates wereldwijd. Deze cursus bestaat uit 2 onderdelen: het Surfcoach Lifesaver Award en het ASI Level 1 Surf Instructor certificaat.

surf-les (1)

Hieronder een korte uitleg over beide certificaten:

Surfcoach Lifesaver Award

Deze opleiding voor surfcoach lifesaver duurt 3 dagen en is een verplicht onderdeel voor de Surf Instructor Course. De eerste 2 dagen bestaan uit trainingen en theorie en de laatste dag is er een examen, afgenomen door de opleider. Aangezien dit geen Beach lifesaver is hoef je geen zwemtest te doen.

Deelnemers moeten beschikken over een goede conditie. Je zwemskills worden getest alsmede je conditie / uithoudingsvermogen.

surf-study surf-bls

ASI Level 1 Surf Instructor

De toelatingseisen voor deze ASI Surf Instructor opleiding is de ASI intermediate surfing skill – het kunnen uitvoeren van een top and bottom turn, light cutback en re-entry en link manoeuvres. De workshop duurt 3 dagen. In dit deel van de opleiding gaat men verder in op het lesgeven aan beginners en intermediate, de lesgeef methodieken, methodische vaardigheden en veiligheids voorwaarden waar je mee te maken hebt tijdens het lesgeven op het strand en in zee.

Gedurende de week heb je een examen dat bestaat uit:

 1. Je eigen surfvaardigheid: Het uitvoeren van ASI intermediate manoeuvres zoals: Top en Bottom turn, light cutback en re-entry en link manoeuvres.
 2. Demonstratie surfen voor een beginner.

Ook word je beoordeeld op methodisch/didactische elementen die je moet beheersen om aan de hand van het lesplan surfers te leren surfen.

LET OP:
Beide van de cursussen worden gegeven in het Engels. Daarnaast moet je na afloop van de opleiding aan de ASI nog het volgende leveren voordat je je ASI diploma in ontvangst krijgt.

 1. 25 uur stage
 2. Workbook uitwerken

NB Na behalen van examens is de men zelf verantwoordelijk voor het juist afronden van zijn opleiding en het aanleveren van de benodigden documenten.

surfles-2

Data & Prijzen

3 t/m 8 mei 2015 € 750,-

Inclusief

 • Surf Coach Lifesaver course
 • Examen Lifesaver
 • ASI Level 1 Surf Instructor course
 • Examen ASI Level 1

Exclusief

 • Vervoer
 • Eten/drinken
 • Lidmaatschap
 • Verzekeringen
 • Accommodatie

Wij bieden deze cursus aan in samenwerking met RipStar. Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact op via mail surf@ripstar.nl of telefoon 020-6886090

Wil je de cursus boeken? Vermeld dan bij het boekings formulier bij opmerkingen: Noordzeesurfschool Klik hier om de cursus de boeken